Olemme osa kansainvälistä Volution plc Group konsernia

 

Vastuuta ympäristöstä ja hyvinvoinnista

Osaamisemme ydin on testattujen matalaenergiailmanvaihtokoneiden tuotekehityksessä ja valmistuksessa. Tuotteen koko elinkaari on suunniteltu niin että sen valinta, asentaminen ja huolto on helppoa.

Parasta käyttäjäkokemusta jo vuosikymmeniä

Yrityksen historia alkaa vuodelta 1992 jolloin Ilmastointi R. Lumiaho niminen yritys perustettiin. Vuonna 1998 muutos osakeyhtiöksi ja nimeksi tuli Risto Lumiaho Oy. toiminta keskittyi erikoiskohteiden ilmanvaihtokoneisiin ja tuotekehittelyyn. Nykyään painopiste on valikoiduilla markkinasegmenteillä asunto-osakeyhtiöistä ja päiväkodeista julkiseen rakentamiseen ja teollisuuteen. Tarjoamme esitestattuja ilmanvaihtokoneita, jotka toimivat koko käyttöikänsä mahdollisimman pienin kokonaiskustannuksin. Rtek by Energent -tuotemerkin brändikuva rakentuu parhaasta käyttäjäkokemuksesta sekä panostuksesta kestävään kehitykseen ja raikkaaseen tulevaisuuteen. Kattava tuotevalikoima sisältää edistyneitä, helposti käyttöönotettavia ilmanvaihtokoneita, jotka sopivat monenlaisiin tarpeisiin. Sopiva kone löytyy vaivattomasti Presimer-mitoitusohjelmamme avulla.

 

Vastuuta ympäristöstä ja energiankulutuksesta

Ympäristönäkökohdat ovat meille tärkeä painopistealue ja huomioimme ne kaikissa tuotteissamme aina suunnittelusta tuotantoon, logistiikkaan ja kierrätykseen. Kaikki rtek-tuotteet on suunniteltu energiatehokkaiksi ja kestämään mahdollisimman pitkään. Energiatehokkaat matalaenergiakoneemme on merkitty vihreällä e-symbolilla ja ne ovat ekosuunnitteludirektiivin 125/EY/2009 mukaisia. Noudatamme sertifioitua laatu- ja ympäristöjärjestelmää, joka täyttää ISO 9001:2015 ja ISO 14001:2015 vaatimukset.

Ympäristöpolitiikkaamme varmistaa, että pyrimme aktiivisesti pienentämään prosessien, tuotteiden sekä palvelujen ympäristövaikutuksia. Tuotantoprosessissa käytetään ainoastaan ensiluokkaisia kierrätettäviä materiaaleja. Ylimääräisten pakkausten käyttöä vältetään ja vähäisetkin materiaalijäämät kierrätetään.

Prosessissa syntyvästä vähäisestä jätemäärästä noin 97 % on täysin kierrätyskelpoista. Haitallisen jätteen osuus on noin 0,1 %.