Ilmanvaihdon asiantuntijoilta

Z-sarja meille kaikille

 

Uusi ilmanvaihtokoneita koskeva energiatehokkuusvaatimus astui voimaan tänä vuonna. Se sai meidät Energentiläiset pohtimaan suurempien lämmöntalteenottokennojen sijoittamista jo markkinoilla oleviin konemalleihimme. Tämä olisi kuitenkin johtanut kompromisseihin koneiden suorituskyvyssä. Toinen vaihtoehto oli ottaa harppaus eteenpäin ja suunnitella kokonaan uusi konesarja niillä kriteereillä, jotka palvelevat parhaiten tämänhetkisiä sekä tulevaisuuden vaatimuksia. Me päätimme katsoa tulevaisuuteen.

Asiakaslähtöisyys

Teimme laajan selvityksen, jonka avulla keräsimme asiakkaidemme näkemyksiä IV-suunnittelusta sekä ilmanvaihtokoneen asennuksesta ja käytöstä. Mietimme myös, miten voisimme toteuttaa mahdollisimman kustannustehokkaan sekä kompaktin ratkaisun vastaamaan mahdollisimman tarkasti asiakkaidemme tarpeisiin.

Selvityksen pohjalta syntyi ajatus uudesta konseptista, jossa peruskone sisältää ainoastaan ydinkomponentit, ilman mitään ylimääräistä. Lopputulos on, että pystymme lisämoduuleilla räätälöimään jokaisen koneen vastaamaan tarkasti erilaisten kohteiden haasteisiin, ilman kompromisseja.

Suorituskyky

Huomasimme iloksemme, että poistaessamme koneen sisältä aiemmin räätälöinnille varatun ylimääräisen tilan, pystyimme käyttämään huomattavasti suurempaa LTO-kennoa sekä mitoittamaan lämmöntalteenoton ohituksen kriteerejämme vastaavaksi, kuitenkin koneen ulkomittojen pysyessä maltillisina. Samalla energiatehokkuus nousi huomattavasti.

Innovatiivinen LTO-kennoston rakenne parantaa myös koneen sisäistä aerodynamiikkaa. Suorituskyky on meille kunnia-asia, joten uusi sarjamme on mitoitettu ja testattu siten, että IV-suunnittelija voi luottaa raikkaan ilman riittämiseen juuri niin kuin on suunniteltukin, ilman ikäviä yllätyksiä.

Käyttömukavuus

Olemme nostaneet käyttömukavuuden yhdeksi suunnittelun pääkriteereistämme. Hyvä esimerkki siitä on uudet kaksitoimiset lukot, joiden suunnittelussa teimme paljon yhteistyötä tunnetun korkealaatuisten lukkojen toimittajan kanssa. Lukot mahdollistavat ovien kaksivaiheisen avaamisen sekä tarkan säädön ovien ilmatiiviyden varmistamiseksi kaikissa Z-sarjan koneissa.

Kondenssivesiputket saimme pois koneen edustalta sijoittamalla koneen sisälle integroidut innovatiiviset jäätymättömät ilmalukot. Kondenssivesiputket on mahdollista viedä myös kokonaan koneen takaa.

Olemme panostaneet käyttöliittymän kehittämiseen, jotta koneen hallinta ja monitorointi olisi mahdollisimman selkeää ja vaivatonta. Saimmekin mahdutettua kaikki mittarit sekä hallintapaneelin kätevästi samaan paikkaan suojaan peiteoven taakse. Tämä modulaarinen sähkö- ja automaatiokeskus löytyy heti käyttöpaneelien takaa ja on helposti operoitavissa alan ammattilaisten toimesta myös koneen käydessä.

Kokonaisuus

Käytimme apunamme teollista muotoilijaa, jotta saimme kehitettyä yhdenmukaisen ilmeen konesarjalle sekä koneisiin liitettäville moduuleille. Koneen skandinaavinen muotoilu ja linjakkuus erottavat sen positiivisella tavalla valtavirrasta.

Onnistuimme kehittämään yhtenäisen ja asiakkaidemme tarpeisiin vastaavan konesarjan, jonka suunnittelussa on otettu huomioon myös tulevaisuuden haasteet. Sarjan mallit Z500, Z850 ja Z1100 ovat mitoitettavissa ja tilattavissa Presimerissä.

Viimeisimmät

Kategoriat

Recent Comments

    Categories